Diensten

Ons werk draait om verbinden, om inlevingsvermogen in álle belanghebbenden en om het bieden van oplossingen.

Wat we doen

Wij regelen evenementen-vergunningen!

Wij begeleiden het gehele vergunningenproces. Van het indienen van de aanvragen tot het samenstellen en verzamelen van alle benodigde documenten, wij regelen het voor je.

Maar het evenementenvergunningentraject gaat over veel meer dan alleen het maken en invullen van papparassen; het draait om mensen en effectieve communicatie.

Onze aanpak is gericht op verbinden en het begrijpen van alle betrokken partijen. We luisteren, denken mee en bieden praktische oplossingen.

Zodat jij je bezig kunt houden met het organiseren van je evenement.

Begeleiding vergunningentraject

Dit proces bestaat o.a. uit het aanvragen van vergunningen, het maken van (veiligheids)plannen, verbinden van belanghebbenden, overleggen voeren en het begeleiden van de controle van het evenemententerrein.

Veiligheidscoördinator

In aanloop naar jouw evenement verzorgen wij de complete veiligheidsorganisatie. Wij maken het veiligheidsplan en nemen deel aan veiligheidsoverleggen zoals de doorleefsessie en de risicoanalyse. Tijdens jouw evenement letten wij op de algehele veiligheid en de naleving van de vergunning.

Subsidie- en fondsenwerving

Subsidie nodig voor jouw evenement of project? Daar helpen wij je ook graag bij! Wij vragen subsidies en fondsen aan voor thema’s zoals cultuur, inclusie, participatie, gezondheid, sport en duurzaamheid.

Brandveiligheidsadvies

Wij helpen je met specialistisch brandveiligheidsadvies over onderwerpen zoals blusmiddelen, het opslaan van gevaarlijke stoffen, veilig vluchten en het gebruik van accu’s en batterijen. Ook maken we capaciteitsberekeningen.

Trainingen

Wij bieden de volgende training aan: ‘Evenementen en het vergunningenproces’. Nog in ontwikkeling zijn de training ‘Evenementen en Duurzaamheid’ en ‘Evenementen en Brandveiligheid’. Heb je behoefte aan een training op maat, laat het ons dan weten.

Evenementencoördinator bij de gemeente

Wij zorgen ervoor dat organisatoren worden geholpen bij het vergunningentraject. We houden termijnen in de gaten en hebben contact met alle adviseurs en indien nodig omwonenden en ondernemers.

Vergunningverlener bij de gemeente

Binnen jullie gemeente bewaken we de termijnen en zorgen we op een zorgvuldige en deskundige manier de voorbereiding, het opstellen en de verlening van vergunningen. Vergunningen op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en bijzonder wetten.

Evenementenbeleid ontwikkelen

Is het evenementenbeleid aan vernieuwing toe? Wij helpen een beleid op te stellen dat bij de gemeente past. We behandelen thema’s zoals locatieprofielen, geluid en duurzaamheid. Wij organiseren en doorlopen ook de participatietrajecten.

Begeleiding complexe vergunningentrajecten gemeente

Voor B- en C-evenementen in jouw gemeente begeleiden wij het vergunningentraject. Wij zijn projectleider, stellen de interne werkgroepen op en onderhouden contact met de organisator en alle belanghebbenden zoals o.a. het bestuur, afdeling subsidie en de hulpdiensten.

Wij helpen

Voor wie doen we dit​

Evenementenorganisaties

Vrijwilligersorganisaties, verenigingen of andere partijen die lokale evenementen organiseren.

Evenementenbureaus

Professionele evenementenbureaus die nationaal en/of internationaal evenementen organiseren.

Evenementenlocaties

Horecagelegenheden, poppodia, theaters, kastelen, festivallocaties en dergelijke.

De overheid

Gemeenten, provincies en hulpdiensten.